Årets rytter 2001 - Palle Mathiasen

Palle Mathiasen fra Ålborg var i 2001 den første i klubben, som blev udnævnt til årets rytter.

Hvornår og hvordan startede din cykel-karriere?

Cykelkarrieren startede i de tidlige 80'er i forbindelse med mit arbejde. Havde nogle kollegaer der cyklede i Sæby Cykelmotion. De lokkede/pressede og jeg hoppede med på motionsbølgen. Det blev til nogle år selvom jeg boede i Aalborg. Der blev bl.a cyklet Vättern og løb i Norge / Tyskland. Senere blev der startet klub i Nørresundby Bank og det blev lidt lettere at træne med andre cykeltosser.

Hvordan kom du i kontakt med ARD?

Igennem denne klub mødte jeg andre der havde deltaget i P-B-P og interessen kom snigende. De første brevets blev kørt i 1997 og tanken om Paris kom snigende. Året efter blev der kørt flere brevets og det endte med 1000km brevet og beslutning om Paris med Ib Bove's rejsebureau blev taget. Derefter kom der flere og flere brevets og jeg endte med at køre Fleche i Sverige/Frankrig + P-B-P 3 gange. Dertil kom interessen for Triathlon og det blev dyrket imellem alle brevets. Det endte med flere Ironmans.

Din bedste oplevelse på cykel?

At pege på en speciel oplevelse er svær. Der er mange men Tour Cyclotouriste (21 dg. - 3000km) i Frankrig eller 7 dg. fra Munchen til Como søen i Italien med følgebil er måske dem der huskes bedst. Endvidere har der været mange ture til bjergene i Frankrig/Spanien og ferier på Mallorca.

Din værste oplevelse på cykel?

Jeg ved ikke med trælse cykeloplevelser, men der har været mindre sjove. F.eks. næsten 24 timer regn i P-B-P eller brevet med stiv modvind hele vejen til Vorupør.

Fremtidige planer?

Har ikke de store cykelplaner, men der cykles stadig når vejret er godt. Ellers er det nye vinterbadning, men måske vender lysten til de større udfordringer tilbage.