Årets Rytter 2006 - Jørgen Green

Blandt mange indstillede, blev det mange-årige medlem, Jørgen Green tildelt titlen ''Årets Rytter 2006'' Vi har taget en snak med ham om hans lange karriere.

Hvornår og hvordan startede din cykel-karriere?

Cykelkarieren startede i marts 1956 som 18 årig, min mor forbød mig nemlig at starte før jeg blev 18. Indtil da havde jeg cyklet meget med mine skolekammerater.

Hvordan kom du i kontakt med ARD?

I 1989 da jeg havde prøvet en del som cykelrytter, læste jeg i et cykleblad om PBP og tænkte, det var da noget af en udfordring, i forhold til Vætteren rundt, Den Store styrkeprøve og Finnlopet som jeg havde kørt. Jeg blev meldt ind i ARD Danmark og har indtil nu kørt 82 brevets.

Din bedste oplevelse på cykel?

Den her er svær, efter over 50 år som licensrytter, er der jo en masse gode oplevelser. Når jeg nu fortæller at jeg har deltaget i over 1300 cykelløb, har vundet ca. 500 prænier, deraf 200 sejre, så kan de fleste nok forstå, at det er svært at pege på et enkelt resultat. Men jeg har dog fundet et par oplevelser som jeg er meget glad og stolt over. I 1963 deltog jeg på det danske nationalhold i det store Fredsløb - Warchava - Berlin - Prag, og på en etape erobrede jeg 2. pladsen. 30 år efter 1993 deltog jeg i VM for veteraner i Østrig og satte mig igen på 2. pladsen. Det er en fantastisk oplevelse ved disse lejligheder at stå på sejrsskamlen og se Dannebrog gå til tops. I ARD regi er det deltagelse i internationale brevets som, PBP - 2000 km. i 2000 i Sverige - Boston Montreal Boston i USA - Perth Albany Perth i Australien - Rocky Mountains 1200 i Canada - Sofia Varna Sofia, i Bulgarien, der har været de store oplevelser.

Din værste oplevelse på cykel?

De værste oplevelser har været de uheld og styrt jeg har været involveret i gennem alle disse år, de har kostet fra få dage til 2 uger på hospitaler.

Fremtidige planer?

Den her er da også lidt svær, for når man er 69 år og har prøvet det jeg har, er det da lidt svært at sætte sig nye mål, men der er jo en PBP i 2007 og jeg vil ikke være afvisende hvis jeg bliver tilbudt at deltagelse i Paris - Peking i 2008, men ellers tror jeg nok at jeg vil geare lidt ned.