Årets rytter 2008 - Svend Erik Nielsen

Svend Erik Nielsen blev kåret som årets rytter 2008. I dette interveiw fortæller Svend Erik om sine oplevelser som ét af klubbens mest erfarne medlemmer, og om sine fremtidige mål på cyklen.

Hvornår og hvordan startede din cykelkarriere?

Jeg startede med at cykle i 1956, da jeg var ansat i Greve. Jeg havde en fætter som boede i Hvidovre som kørte cykelløb i CC, han fik mig overtalt til også at cykle. Så ind til Børge Saxil, Saxil cykler og købe en racer, en Crescent. Jeg cyklede i CC og vi havde Børge Saxil som træner. I 1960 flyttede jeg tilbage til Jylland, Herning, hvor jeg kørte i den lokale cykelklub i nogle år. Cyklingen blev lagt på hylden da jeg blev gift. Senere dyrkede jeg motionsløb. I 1988 skulle min søn ind til militæret og han var begyndt at cykle for at komme i form, og han manglede en at træne med, så jeg begyndte at cykle igen,

Hvordan kom du i kontakt med ARD?

Jeg kom i kontakt med nogle ”cykeltumper” i Ålborg i 1990 og vi blev enige om, at vi skulle prøve P-B-P i 1991, vi havde en talsmand dengang. Senere blev klubben ARD oprettet og siden har jeg været medlem. Så man kan sige, at jeg blev født ind i ARD.

Hvad er din bedste oplevelse på cykel? 

Der har været mange gode oplevelser på de forskellige cykelture, og en af de gode oplevelser har været mit første P-B-P med tørt vejr og dejlig sol. Vi var et hold fra Nordjylland som kørte løbet sammen og vi havde mange ”cafepauser” på den tur. Der fik vi smagt de franske fadøl mange gange.

Har du haft nogle oplevelser der var knapt så gode?

Den værste tur må nok være den store Styrkeprøve i Norge i 1992. Blæst og regn det meste af turen og jeg havde ikke fået overtrækstøj med. Og så må jeg nok nævne P-B-P 2007 det var også en ret ”træls” tur.

Hvad er dine fremtidige planer på cyklen? 

Fremtidige planer, tja der er noget der hedder P-B-P 2015. Det er et af de løb, som skal køres, hvis ”kadaveret” virker til den tid. Ellers vil jeg se hvad der bliver af forskellige løb i årene fremover. Desuden er der de forskellige Brevetløb hvert år. Nu må vi se, dåbsattesten er jo ved at være lidt ”flosset” i kanten.