Årets rytter 2009 - Thomas Holm Petersen

Thomas Holm Petersen blev kåret som Årets rytter i 2009.

Årets rytter 2009 er en habil randonneur, har været med i efterhånden mange år, han er ung og en af dem der skal holde liv i foreningen fremover, han kan lide at køre race og kan lide at følges med de "gamle" - og ikke mindst er han en god kammerat og en flink fyr.

Thomas er også en af de få, for hvem det er lykkedes at komme i mål med to kontrolkort selv om han kun startede ud med ét! Han kom nemlig kørende i foråret 2009 på den sidste del af en 200 km, da han pludselig så noget gult, der lå i vejkanten. Han stoppede op og så det var et kontrolkort, som han tog med sig. Ejeren af kontrolkortet, som var ude på sin første brevet, var i mellemtiden kommet i mål - som den hurtigste - og var noget så ærgerlig over at have tabt sit kort. Så glæden var stor da arrangøren kunne ringe til ejeren af det tabte kontrolkort og meddele, at det var fundet og hans brevet derfor ville kunne godkendes.

Den lille historie illustrerer på en rigtig god måde de egenskaber, Årets Rytter 2009 har: Han er opmærksom og ser de små detaljer, han er hjælpsom og flink mod andre - selv når han cykler af sted med lungebetændelse.