Fra Nærum og Næstved marts 2012

200 km fra Nærum og Næstved

 

I gang i Næstved

200 km fra Næstved den 31.03.12 blev vejrmæssigt en ganske særpræget oplevelse for de 12 deltagere, der stillede til start. Som vejrmeldingen havde spået det, kunne de forårsagtige dage fra de sidste par uger før ikke strækkes til denne lørdag, hvor temperaturen knapt sneg sig over 5 grader, og hvor vinden blæste efterårsagtigt med 10-13 m/s fra nordvest.


Da vi ved halv otte tiden var i gang med at gøre cyklerne klar og fik udleveret kontrolkort, begyndte det for alvor at trække sammen over os. Som vi kørte af sted mod første kontrol ved Præstø Fjord var himlen mørkegrå. Snart faldt de første dråber, som ikke var regn, men sne, der pudrede landet omkring os vinterligt hvidt. Selv om de fleste af os havde lyttet til vejrmeldingen og sad i det meste af vintertøjet, var fingre og tæer snart stive af kulde.


Dette vintervejr holdt dog kun til den første kontrol 25 km ude af ruten ved Præstø Fjord. På stykket til Haslev begyndte vi så for alvor at mærke vinden, som vi fik stærkt fra siden eller direkte mod de næste 140 km; over Havdrup og til Mørkøv. En fordel gav den stride blæst os dog, for på trods af den lave temperatur, gik der ikke lang tid, før drivvåde handsker og skoovertræk var tørret op og atter kunne give en smule varme i fingre og fødder.


Fra Mørkøv til Slagelse og det sidste stykke til Næstved kom belønningen for sliddet på de første 160 km, hvor vi sad flot med vinden i ryggen i det smukke og varierende, solbeskinnede landskab. Og i Næstved ventede Betty og Per med den varme suppe, som vi alle havde set frem til i løbet af denne kolde og blæsende, men alligevel så omskiftelige dag, der endnu engang viste os charmen ved langdistancecykling. 
 

Årets første brevet fra Nærum

Lørdag den 17. marts kørte vi årets første brevet fra Hovedstaden, 200 km med start og mål ved Rundforbihallen i Nærum.

Vejrudsigten havde lovet overskyet med let til frisk vind fra vest og en smule sol om eftermiddagen. Den forudsigelse holdt mere end fint; efter en grå og lidt kølig formiddag kom solen frem om eftermiddagen og gjorde sidste del af turen i medvinden særlig flot.

Fra start kørte vi gennem Virum og Frederiksdal, ned ad O4 til Frederikssundsvej og lidt mod vest. Efter Måløv drejede vi af for at køre over Smørumovre, Hove, Østrup, Gundsølille, Risøhuse og ud på hovedvejen og forbi Risø ned til første stempelsted i Roskilde.

Lige efter kontrollen der gik det straks ud langs fjorden, rundt til Kattinge, Kornerup og Lindeborgvej for at køre over Abbetved, Kirke Såby, Tølløse og til Søndersted. Her er mange jo vant til at køre til venstre i T-krydset, men rigtig retning var til højre og kort efter til venstre over Kragerup og ud forbi Torbenfeld Gods til Mørkøv og brevet’ens anden kontrol.

Herefter gik det så samme vej tilbage med kontrol i Roskilde inden det sidste ben til målet i Nærum for at afleverede kontrolkortet i postkassen ved hallen.

Ikke alene var denne brevet årets første. Den var også Alex Sloths første arrangement som ny arrangør i Hovedstaden. Som mange sikkert fornemmer fra beskrivelsen ovenfor, så indeholder ruten stræk, vi ofte har kørt og holder af for de varierende landskaber med små og sikre veje med mange sving og gode bakker.

De mange nye stræk, fx turen gennem Frederiksdal og det genopdagede stykke rundt Kattinge, er en flot fornyelse, som vi med vinden i ryggen kunne glæde os særligt over i det smukke solskin på turen tilbage til Nærum.

Det var rart at gense mange gode kammerater efter den alt for lange vinterpause. Men der var også nye ansigter til start, som vi håber at se igen ved de kommende brevet’er, måske i Nærum, ved brevet’erne i Jylland og i det sydsjællandske.

Med stor cykelhilsen
Bestyrelsen