Paris-Brest-Paris

 

 

Orientering om Paris-Brest-Paris 2015

Februar 2015

 

 

PBP 2015 finder sted d. 16. - 20. august 2015.  Du kan læse mere (på fransk og engelsk) på den officielle hjemmeside  www.paris-brest-paris.org.  Du kan skifte mellem fransk og engelsk ved at trykke på 'FR' hhv. EN' i øverste højre hjørne på siden.

På PBP 2015-hjemmesiden kan du - når den tid kommer - tilmelde dig, og indtil da kan du læse reglerne (på engelsk og fransk), se ruten og ruteprofilerne, se resultaterne gennem tiderne og finde mange andre informationer.  Når PBP skydes i gang, kan familie og venner se hvor langt du er kommet, se web-tv fra start og mål og meget mere.

På PBP-hjemmesiden kan du også finde den anden og endelige brochure for PBP 2015, som Audax Club Parisien (ACP) offentliggjorde i januar. Arrangører og bestyrelsesmedlemmer har fået et udlåns-eksemplar, som medlemmerne kan låne, læse og aflevere igen, sådan at så mange som muligt kan have glæde af dem.

Vær opmærksom på at nogle af oplysningerne på hjemmesiden endnu ikke er opdateret siden 2011, men det forventes de at blive hen ad vejen.

 

Nyheder i forhold til tidligere år

PBP 2015 i det store og hele er som i tidligere år sådan at:

 • Tilmeldingen bliver lige som i 2011 100% via nettet
 • Der skal . lige som i 2011 – heller ikke sendes foto, lægeattest eller kopier af forsikringer til Frankrig.
 • Starten er flyttet nogle km.
 • Ingen ’frie starter’.
 • Igen ekstra overnatningsmulighed i Saint-Nicholas du Pélem mellem Loudéac og Carhaix og også i Quédillac mellem Tinténiac og Loudéac.
 • Nyt kontrolsted i Brest.

 

Forhåndstilmelding

Der bliver muligvis ikke startplads til alle, der gerne vil deltage. Derfor er der også i 2015 en forhåndstilmelding, der afhænger af hvor lang en brevet, du har kørt i 2014. Der er ingen landekvote i 2015.

Hvornår

Forhåndsregistrering kan finde sted afhængigt af hvor lang din længste brevet var i perioden 1. november 2013 til 30. oktober 2014.

Længste brevet kørt i 2014

Forhåndstilmelding fra

1000 km eller mere

26. april 2015

600 km

3.maj 2015

400km

10. maj 2015

300 km

17. maj 2015

200 km

24. maj 2015

 

NB! Hvis du ikke har registreret dig endeligt inden midnat d. 23. juni , vil du fortabe din 'forrang' .  Du kan stadig registrere dig, men det bliver uden den fordel, du havde fordi du havde kørt en eller flere brevet'er i 2014.

 

Hvordan

Al registrering skal ske via internettet og kan ikke ske pr. post, ved henvendelse til bestyrelsen eller på anden måde. Så hvis du ikke har adgang til internettet, må du alliere dig med familie, venner eller gode cykelkammerater.

Når du forhåndsregistrerer dig, skal du bl.a. oplyse homologationsnummeret for din længste brevet i 2014.

Det koster €30 at forhåndsregistrere sig.  Beløbet fratrækkes PBP-gebyret, som betales ved den endelige registrering. De 30€ bliver ikke refunderet, hvis man ikke deltager i PBP. 

 

Betaling

Alle betalinger skal ske via PayPal. Der kan ikke betales kontant eller med check.

                       

Kvalifikationsbrevet'er

Som ved tidligere PBP'er skal man også kvalificere sig til PBP 2015 ved at køre en fuld randonneur-serie i 2015:  200 km, 300 km,  400 km og 600 km.

 

Endelig tilmelding

Den endelige registrering og betaling skal også ske via internettet. Du kan tilmelde dig endeligt når du har kørt 3 af de 4 kvalifikationsbrevet'er, dog tidligst den 31. maj.

Der skal i modsætning til tidligere PBP'er ikke indsendes foto, lægeerklæring eller andet, så hele registreringen kan ske på nettet.

 

Tidsplanen er følgende:

31. maj: Tilmelding åbnes for alle (i den udstrækning, der er plads).

23. juni, kl. 24.00: Sidste frist for at udnytte sin forhåndstilmelding.  Så hvis du er forhindret i at tilmelde dig endeligt i denne periode, skal du alliere dig med en, der kan registrere tilmeldingen for dig. Selv om du ikke har kørt den sidste 600 km brevet, skal du tilmelde dig senest d. 19. juni.

23. juni: Forhåndstilmeldingerne annulleres og alle kan tilmelde sig.

14. juli:  Allersidste frist for tilmelding og registrering af alle homologationsnumre. Hvis du ikke har tilmeldt dig endeligt eller ikke har fået registreret alle oplysninger og betaling inden denne dato, bliver din tilmelding annulleret og du får ikke lov at starte.

Betaling skal ske samtidigt med at du laver den endelige tilmelding.

 

Følgebil eller bus

Hvis du har følgebil eller er med en bus, der servicerer dig på ruten, skal både du og bilen / bussen anmelde det ved tilmeldingen. Alle deltagere i bussen skal anmelde, at de har support på ruten.

 

Pris

Prisen er fastsat til €115, hvorfra de 30€ fra forhåndstilmeldingen skal trækkes fra. For dette beløb får du

 • Ret til at deltage i PBP
 • Vandflaske og 'pung' til dokumenter
 • En refleksvest
 • Et varmt måltid mad ved målet
 • Stelnummer
 • Brevetkort
 • Chip til tidstagning og rapportering om din fremdrift på PBP-hjemmesiden
 • Medalje
 • Super Randonneur medalje (du er jo blevet Super Randonneur, da du gennemførte kvalifikationsbrevet'erne)
 • Aflysningsforsikring, hvis PBP aflyses (HUSK at købe din egen rejseforsikring )
 • Skiltning af ruten
 • Motorcykelofficials mv.
 • Adgang til kontrolposterne
 • 1. hjælp på kontrolposterne
 • PBP-DVD
 • Resultatbrochure

 

Cykelkontrol
Som noget nyt i 2015 skal der ved tilmeldingen vælges et kontroltidspunkt.
Lørdag 15. august kl. 8:00 til kl. 19:00: Cykelkontrol for dem, der starter søndag.  Når du har fået kontrolleret din cykel, kan du fortsætte til indskrivningen.

Søndag 16. august: kl. 8:00 - 13:00: Cykelkontrol  og efterfølgende indskrivning for dem, der starter mandag.  Kan kun benyttes af dem, der har valgt at starte mandag.

 

Indskrivning

Efter cykelkontrollen fortsætter du til indskrivningen, hvor du mod fremvisning af dit pas eller anden legitimation får udleveret dit kontrolkort og resten af start-pakken og de ting, du evt. har købt ekstra.

 

Starttider

Starttiderne er de samme som i 2011 idet de ’frie starter’ søndag aften efter kl. 21.00 er udgået.

Starttid

Cykeltype

Tidsgrænse

Søndag 16:00-17:00

Solo og MTB

80 timer

Søndag 17:15

Tandem og andre specialcykler

90 timer

Søndag 17:30 - 20:00

Solo og MTB

90 timer

Mandag 04:50

Tandem og andre specialcykler

84 timer

Mandag 05:00 – 5:15

Solo og MTB

84 timer

De to første startkategorier behøver i modsætning til de øvrige ikke respektere kontrollernes åbnetider mens alle skal stemple inden hver enkelt kontrols lukketid.

 

Krav til udstyr

Hjelm

Det anbefales kraftigt, at du kører med hjelm.

Tristyr

Enhver form for tri-styr er forbudt. 

Lygter

Cyklen skal til enhver tid (dvs. også om dagen) have lygter monteret. Forlygten skal kunne ses 100 m og baglygten 150 m.  ARD anbefaler, at du bruger kraftigere lygter, da en lygte, der kun kan ses 100 m borte ikke er kraftig nok til at oplyse vejen. Blinkende baglygter er forbudt.

ARD anbefaler, at du sætter lygterne godt fast - fx med gaffatape - da 1200 km rystelser kan få selv den bedst konstruerede lygteholder til at opgive ævred.

Det er ikke længere noget krav, at du har ekstra lygter med, med det anbefales meget kraftigt, da du ikke vil få lov til at fortsætte uden lys, hvis du bliver stoppet af en official. 

Lyset skal være tændt om natten og når lysforholdene i øvrigt er dårlige - og det gælder uanset om du cykler alene eller i en gruppe.

Startnummer

Det udleverede startnummer skal være fastgjort til cyklen under hele løbet.

Refleksvest

Du skal have en refleksvest på om natten.  Som noget nyt indgår en refleksvest i startgebyret. ARDs refleksvest kan også anvendes.

Brevetkort

På sædvanlig vis vil du få udleveret et brevetkort, som skal stemples ved start og ved hver kontrol.  Kommer du i mål uden brevetkortet eller uden alle stempler, vil du ikke få godkendt dit løb. Det er dit eget ansvar at kortet kommer helskindet igennem og at du får stemplet ved alle kontroller.

Chip

Hver rytter udstyres med en chip, så ankomst til kontrollerne registreres automatisk.  Tab af chippen medfører diskvalifikation.

Der vil ikke være noget magnetkort i år. Chippen sættes fast om benet med velcro så tiderne kan registreres præcist når du passerer måtter, der ligger ved indgangen til kontrollerne.

 

RuteR
Ruten, der i store træk er den samme som i 2011, kan ses på den officielle PBP 2015-hjemmeside, hvor der for hver etape er kort, højdeprofil og rutebeskrivelse.  På hjemmesiden vælger du 'The ride', 'The route' og så den etape, du vil se.  (Ruten er endnu ikke opdateret i skrivende stund).

Vær opmærksom at der stadig kan ske ændringer af ruten - det kan ske helt op til starttidspunktet, hvis myndighederne af den ene eller anden grund skulle kræve det.

Vi regner med at kunne lave et link til en gps-rute.  Men da ruten sikkert vil være fint  afmærket som i tidligere år, er det ikke strengt nødvendigt med en gps.

I forhold til 2011 er den væsentligste ændringer, at kontrollen i Brest ligger i byens centrum.

 

’Nyt’ overnatningssted

Også i år vil der være et overnatningsmulighed i Saint Nicolas du Pélem, der ligger midtvejs mellem Loudéac og Carhaix og yderligere et overnatningssted i Quédillac mellem Tinténiac og Loudéac. Begge steder vil der mulighed for køb af mad.


Regler

De officielle regler - på engelsk - kan du finde på den officielle PBP 2015-hjemmeside.

Vær også her opmærksom på at reglerne stadig kan ændres.  ARD regner med at oversætte reglerne til dansk i løbet af foråret.

 

Afslutningsceremoni

Torsdag d. 20. august kl. 16:00 afholdes der en afslutningsceremoni efterfulgt af en ’cocktail-reception’ kl. 17:00.