Kreditkortsvindel
Flere af vores medlemmer har oplevet at få deres kredit kort (Visa-Dankort) spærret fordi svindlere har forsøgt at trække penge på deres konto.
 
Der er meget der tyder på at det har forbindelse til deres tilmelding til PBP, hvor svindlere på en eller anden måde har fået adgang til kreditkortoplysningerne. Dem, jeg har hørt om, har alle fået spærret kortet inden de selv opdagede, at der var svindlet og ingen har tabt penge på svindlen.
 
Vi opfordrer alle, der har tilmeldt sig til PBP 2011, til at kontrollere deres kontoudtog på det kreditkort, de benyttede til betalingen, så det sikres at de ikke bliver svindlet. Hvis du opdager, at der er trukket beløb, som du ikke kender til, så skal du henvende dig til dig bank hurtigst muligt så dit kort kan blive spærret. Gør du det, burde der ikke være nogen risiko for at du ikke får dine penge tilbage. Dem, vi har hørt om, har vist alle fået trukket beløbet i udlandet, men det kan vi ikke være sikre på altid vil være tilfældet.
 
Selv om du ikke lider noget økonomisk tab, er det trist at stå i en butik og få at vide, at dit kort er blevet spærret, så du må tage hjem uden aftensmad, julegaver eller benzin til bilen....
 
Arrangørerne af PBP er meget opmærksomme på situationen og selv om svindlen bliver efterforsket af politiet og af bankerne, vil de gerne orienteres om svindeltilfældene så de kan vurdere om de tør benytte den samme betalingsformidler til næste PBP.
 
Hvis du har været tilmeldt PBP 2011, har du sikkert fået en mail fra arrangørerne med følgende tekst:
 
   > Subject: PBP 2011 - Fraude cartes de credits
   > From: inscription@paris-brest-paris.org
   > Date: Tue, 13 Dec 2011 22:10:00 +0100
 
 
   > We would like to inform you that some PBP entrants informed us about a fraud (November and December 2011) with their credit card used  during their registration. There is no formal link between PBP and these frauds. We have no data about credit cards and our provider, Klik & Pay, is processing payments since 10 years without any trouble. He presents all guaranties for a payment gateway.
   
 
   > Nevertheless, if you suspect a fraud, please contact us at: info@paris-brest-paris.org
 
Arrangørerne vil altså meget gerne høre fra dig, hvis du har været udsat for svindel.
 
Opdatering 18-12-2011
Arrangørerne beder dig om at udfylde den fil, du kan finde nederst på siden og sende den til dem direkte hvis du har oplevet svindel med dit kort. Du behøver altså ikke at maile til dem inden du sender skemaet til dem.
 
Når du har skrevet til dem, vil de sikkert bede dig om oplysninger om
 
  • Den dato svindlen er begået
  • Hvor beløbet er trukket (butik, web-betaling) og navn på butikken
  • Det navn, der står på kreditkortet (det er jo nok dit navn)
  • Beløbets størrelse
  • Hvis muligt de første 4 cifre og de sidste 2 cifre i kortnummeret (Du skal naturligvis ikke opgive hele nummeret og slet ikke de 3 kontrolcifre på bagsiden af kortet)
Det er ikke sikkert, at du har alle oplysninger, hvis det er din bank, der har spærret kortet uden at du har givet dem besked.
 
Arrangørerne vil benytte disse oplysninger til at forsøge at finde ud af hvordan svindelen er begået. Arrangørerne siger, at de har stor tiltro til betalingsformidleren, men at de vil gerne være helt sikre på at de tør benytte dem igen til næste PBP.
 
Du må også meget gerne give mig besked, så vi kan få et overblik over hvor mange danskere, der er ramt - men det er naturligvis ikke noget krav og jeg har slet ikke brug for oplysninger om kortnumre mv.!
 
Det er irriterende at skulle have bøvl med spærrede kort, kontrol af kontoudtog osv., men vi håber, at I alligevel kan få købt julegaver til familien og at I får en god Jul!
 
Med stor cykelhilsen
 
Jan

Seneste nytAudax Randonneurs Danemark

ARD har 5 arrangører, der har hvert sit faste start/mål sted fordelt forholdsvis jævnt ud over landet. Det er derfor relativt nemt at komme til at køre breveter.

Webredaktør

Mail: webredaktor@audax-club.dk Webmaster

Bestyrelsen

Mail: bestyrelse@audax-club.dk Bestyrelsen