Harzen t/r
Fredag den 18. august var seks randonneurs mødt op ved vandrerhjemmet på Kærvej i Sønderborg. Målet var i første omgang Brocken - det højeste punkt i Harzen med 1141 m. Efterfulgt af en hjemtur.
 
Afsted med Poul Krebs
Det nærliggende stadion lagde denne fredag græstæppe til koncert med Poul Krebs, så parkeringen var lidt vanskelig, og da koncerten sluttede umiddelbart inden brevetstart kl. 21.00 var turens første udfordring, at undvige berusere og andre opstemte koncertgængere, der var på vej ud i den tiltagende skumring.
Vi dog kom godt ud af Sønderborg under en tung himmel, der både denne aften og resten af turen holdt på regnen. Turens svenske deltager valgte umiddelbart efter Dybbøl Mølle at fortsætte i eget, lidt lavere tempo og vi fem andre kom med god fart og en enkelt punktering til Glückstadt, hvor Elben blev passeret med morgenens første færge.
Allerede ved færgelejet fik Claus en lur, mens vi andre nøjedes med en powernap på færgen. Efter en solid morgenmad ved den første (og dermed bedste) bager fortsatte vi i forskellige tempi. Kun Morten og Jacob holdt sammen over de næste 800 km - i højt humør.
 
Harzen
Der var lagt lidt forskellige overnatningsstrategier. Uanset hvor meget eller lidt, der var blevet sovet inden vi ramte Harzen, var stigninger en mundfuld for alle. Jeg havde selv visse vanskeligheder med passet mellem Bruchenberg og Steinkopf (818 m) efter 23 timer på cyklen. Tilsvarende kunne Morten konstatere, at også med 3 timers søvn var bestigningen af passet og efterfølgende Brocken “rimeligt hårdt”. Morten og Jacob målte mere end 2000 højdemeter inden for 100 km i og omkring Harzen.
 
Billederne viser henholdsvis Morten og undertegnedes udsigt på toppen af Brocken. Billederne er taget med ca. 1 times mellemrum og giver et godt indtryk af omskifteligheden af vejret på bjerget.
 
Afrulning - hjemad
Efter strabadserne i bjergene var hjemturen en overkommelig opgave. Vinden var drejet, så snarere end den sydvestenvind, der mødte os på vejen mod syd, havde vi nu vind fra vest-nordvest. Med træthed i hoved og krop blev det dog også til enkelte fejlkørsler.
 
“Uforskammet dårlig”
Ikke alle deltagere var så kategoriske som Morten i beskrivelsen af de nordtyske asfaltbelægninger, grusveje, brosten, jord- og skovstier, men enkelte af “genvejene” var ikke nemme at passere med 23 mm dæk - og det var helt sikkert ikke blevet lettere, hvis det ikke havde holdt tørt. Underlaget kunne dog ikke ødelægge det samlede indtryk af en utroligt god og varieret tur - eller “et fedt eventyr” for at citere Morten igen.
 
Helge Kroghs oplæg lød på 1000 km, men deltagerne fik mellem 1035 og 1111 km i benene, inden vi var tilbage i Sønderborg i løbet af mandagen efter af have brugt mellem 67 og 74 timer på turen.
 
Mine data og ruter kan ses her:

Seneste nyt



Audax Randonneurs Danemark

ARD har 5 arrangører, der har hvert sit faste start/mål sted fordelt forholdsvis jævnt ud over landet. Det er derfor relativt nemt at komme til at køre breveter.

Webredaktør

Mail: webredaktor@audax-club.dk Webmaster

Bestyrelsen

Mail: bestyrelse@audax-club.dk Bestyrelsen