Paris-Brest-Paris
Paris-Brest-Paris (PBP) er alle langdistancecykelløbs moder. PBP er verdens næstældste stadig eksisterende cykelløb. Det blev gennemført første gang i 1891, hvor deltagerne havde 10 dage til rådighed. Den gang deltog både professionelle og amatører. Indtil 1951 var det et raceløb.
 
I dag er løbet kun for amatører og køres hver fjerde år, næste gang i 2023. Løbet starter uden for Paris, tæt på Versaillesslottet og ruten fører deltagerne gennem de smukke og bakkede landskaber i Bretagne og Normandiet ud til Atlanterhavskysten ved Brest. Herefter køres der af næsten samme rute tilbage til Paris.
 
PBP er meget specielt at deltage i. Der er mere end 5000 deltagere. Du møder selvfølgelig flest franskmænd på ruten og en masse andre randonneurer fra alle verdensdele, Nordamerika, Sydamerika, Asien, Australien. Selv fra Afrika og fra eksotiske lande som Samoa (gid vide hvordan de gennemfører en 600 km brevet).
 
Du vil sjældent være alene på ruten og der er meget stor interesse fra lokalbefolkningen. Du bliver hele tiden hilst med ”bonne route”, ”bon courage” og der er mange børn der gerne vil klappe hænder.
 
Der er mange steder mulighed for gratis vand, kager og kaffe. Selv om det er gratis, så læg en Euro eller to for at værdsætte deres påskønnelse af vores anstrengelser.
 
Slutteligt er der kun en bemærkning: Prøv det!
 
 
31.12.2022 CR 

Seneste nytAudax Randonneurs Danemark

ARD har 5 arrangører, der har hvert sit faste start/mål sted fordelt forholdsvis jævnt ud over landet. Det er derfor relativt nemt at komme til at køre breveter.

Webredaktør

Mail: webredaktor@audax-club.dk Webmaster

Bestyrelsen

Mail: bestyrelse@audax-club.dk Bestyrelsen