Jeg vil gerne deltage i Paris-Brest-Paris – hvad skal jeg gøre?

 

PBP afholdes i august måned hvert 4. år – næste gang i 2023. For at deltage, skal man opfylde 2 krav:

  •  Man skal køre en superrandonneurserie (200, 300, 400 og 600 km) i foråret det år, hvor PBP afholdes.      

  •  Man skal have en plads. Tilmeldingen åbner i januar-februar i PBP-året (dvs. 2023). Dem, der har kørt en brevet i året inden (dvs. 2022), kan melde sig til tidligere end andre – jo længere brevet, man har kørt, jo tidligere kan man tilmelde sig. I 2019 var der pladser til dem, der havde kørt en 300 km i 2018, men det er langt fra sikkert, at det vil være nok i 2023. Vi forventer, at tilmeldingsreglerne bliver ændret lidt til PBP 2023, så følg med på ARDs hjemmeside.

 

Vi anbefaler, at man kører en fuld SR-serie og gerne en 1000 km brevet i året før PBP, så man får en fornemmelse af vores regler og hvad der skal til for at gennemføre PBP. Og kan man køre endnu tidligere, er det kun en fordel.

Har du ikke prøvet at cykle lange distancer før, vil du opdage, at man kan cykle utroligt langt bare man har lysten og viljen og giver sig den tid, det tager. Det kræver naturligvis at man får trænet en del, men man behøver ikke være nogen supermand (eller -dame) for at kunne gennemføre – vi har deltagere i alle aldersklasser og i alle ’hastighedsklasser’. 

Har du allerede erfaring med at cykle lange distancer, vil du sikkert opdage, at det er anderledes, at cykle breveter uden support og med stop ved kontroller for hver 50-80 km. 

Vi anbefaler naturligvis også at du læser brevetreglerne, som du kan finde her. Og så er du altid meget velkomment til at henvende dig til en af vores arrangører for at få gode råd og vejledning. 

 

Til sidst er der kun at sige: Prøv det! Paris-Brest-Paris er en fantastisk oplevelse, som for mange er vanedannende, så de vender tilbage gang efter gang.

 

Opdateret  5-7-2021 JB

Seneste nytAudax Randonneurs Danemark

ARD har 5 arrangører, der har hvert sit faste start/mål sted fordelt forholdsvis jævnt ud over landet. Det er derfor relativt nemt at komme til at køre breveter.

Webredaktør

Mail: webredaktor@audax-club.dk Webmaster

Bestyrelsen

Mail: bestyrelse@audax-club.dk Bestyrelsen