Brevet
'Brevet' er et fransk ord, der betyder 'diplom' eller 'prøve'. Brevet bruges i randonneur-regi for de cykelløb vi kører. Det er dog lidt misvisende at bruge betegnelsen cykelløb. Man kører ikke mod de andre deltagere, men alene eller sammen med dem, som kører i samme tempo. Rytteren kaldes ”randonneur”.
 
Breveter findes i distancer på 200 km, 300 km, 400 km og 600 km. Dette udgør en super-randonneur serie. I nogle lande findes der også kortere distancer, f.eks. 100 km og 50 km.
 
Der arrangeres også breveter på 1000 km og 1200 km. Længste distance i dansk regi indtil nu har været 2000 km.
 
Breveter gennemføres efter regler som gælder i hele verden. Reglerne indebærer at randonneuren mellem kontrolstederne selv skal håndtere udfordringer, medbringe eller købe forplejning, eller ved egen hjælp opsøge bistand – fx hos en cykelsmed. Der må modtages hjælp på kontrolsteder.
 

Brevet i Danmark
Der findes 5 arrangører af breveter i Danmark. Disse arrangører er placeret i Nordjylland, Midtjylland, Sønderjylland, Sjælland og Hovedstaden. Der arrangeres også brevet på Mallorca i dansk regi.
 
Bestyrelsen for ARD og de danske arrangører har lavet denne fortolkning af reglerne, som gælder for breveter i Danmark. Det skal understreges at denne fortolkning ikke nødvendigvis gælder, hvis du kører i udlandet.
 
Du risikerer, at din brevet ikke godkendes, hvis du ikke overholder reglerne.
 
Der er ikke noget krav om at distancerne skal gennemføres i en bestemt rækkefølge, f.eks. fra korteste til længste, selv om det af træningsmæssige årsager kan være fornuftigt at deltage i denne rækkefølge. Som kvalifikation til PBP kan en længere brevet erstatte en kortere som kvalifikation til PBP. Du kan fx. køre 200, 400, 400 og 600 km. Med den serie vil du kvalificere dig til PBP, men ikke til Super Randonneur medaljen, der kræver en serie på 200, 300, 400 og 600 km.
 
Ved tilmelding i kalenderen på ARDs hjemmeside vil du kunne downloade en fil med en beskrivelse af ruten, typisk som en PDF fil. Du vil også få adgang til en GPS fil.
 
Ved tilmelding bekræfter du også at du vil følge reglerne.
 
Ved start udleveres et kontrolkort. Hvis du har tilmeldt inden deadline, vil kontrolkortet være udfyldt med kontrolsteder samt åbne- og lukketider for disse kontroller. Hvis du har tilmeldt dig senere, skal du selv udfylde kontrolkortet inden start.
 
Du skal inden starten underskrive dit kontrolkort og herved bekræfter du igen, at du vil følge reglerne.
 
Efter starten er du principielt overladt til dig selv. Heldigvis er der som regel andre, der har fået den samme ide, og så finder du sammen med nogen, der kører på samme niveau som dig selv.
 
Du skal ”bare” sørge for at følge rutebeskrivelsen og overholde tidsgrænser på de enkelte kontrolsteder, typisk tankstationer, bagere (der skal jo tankes energi) og lignende. Her skal du få kontrolkortet stemplet og underskrevet som dokumentation for, at du rettidigt har været på stedet.
 
Hvis der ikke er mulighed for at stemplet kontrolkortet, kan en bon med sted og tidspunkt hæftes på kontrolkort. Endvidere vil en person uden tilknytning til ARD og som ikke er relateret til randonneuren, kunne dokumentere at randonneuren har været på kontrolstedet ved at underskrive i kontrolkortet og angive sit telefonnummer.
 
Arrangøren kan indlægge hemmelige kontroller undervejs på ruten.
 
For den enkelte brevet gælder følgende tidsgrænser:
 
200 km – 13 timer 30 minutter
300 km–20 timer
400 km –27 timer
600 km–40 timer
1000 km–75 timer
1200 km–90 timer

Du er berettiget til en flot medalje, når du har gennemført en brevet og har betalt for medaljen ved tilmelding.
 
Når du har kørt en hel serie (200 km, 300 km, 400 km og 600 km), har du ret til at få tildelt ”Superrandonneur”-medaljen. Dette sker efter ansøgning (ansøg). Bemærk at du ikke kan erstatte en kortere brevet med en længere - du skal køre 200, 300, 400 og 600 km for at kvalificere til medaljen. 
 
Du vil også senere få dit godkendte kontrolkort retur med et homologationsnummer. Dette nummer er meget vigtigt at passe på, idet nummeret skal bruges ved tilmelding til andre lange brevet, f.eks. Paris-Brest-Paris.
 
 
31.12.2022 CR 

Seneste nytAudax Randonneurs Danemark

ARD har 5 arrangører, der har hvert sit faste start/mål sted fordelt forholdsvis jævnt ud over landet. Det er derfor relativt nemt at komme til at køre breveter.

Webredaktør

Mail: webredaktor@audax-club.dk Webmaster

Bestyrelsen

Mail: bestyrelse@audax-club.dk Bestyrelsen