En Superrandonneur's bekendelser
Jeg vil starte med at takke bestyrelser, arrangører og medlemmer i ARD gennem de tyve år, jeg har været medlem af klubben.
Cykling i dette regi har været min store passion og I har været med til at gøre det muligt. Ikke mindst Grethe og Johannes og deres pionerarbejde har været til stor inspiration.
Breveterne har budt på et utal af op- og nedture, men at stå på mållinien efter hver og én har været en sejr og en stor fornøjelse, som jeg har sat stor pris på. Man har bandet og svoret og sagt sig selv, at dette gør man aldrig igen, og alligevel møder man op til næste brevet.
Man har til tider presset sig til det yderste og har været ved at give op, men med gode kammeraters hjælp, er man kommet i mål. Jeg husker ikke den ene brevet frem for den anden, men nogle hændelser står klarere end andre.
Hægtet af feltet og køre alene i stiv modvind på årets første hundekolde 200 km over Lammefjorden med 12 km i timen. Så er der godt nok langt hjem. Man troede man skulle drukne i Paris i 2007 pga regn. Herlige breveter på Mallorca i 05 og 06 og super SBS'er rundt i Skandinavien. Ikke at glemme den smukke tur rundt om de fire svenske søer i år 2000 og de gode ture i Sverige med mål i Skövde. Og mange, mange andre.
Et hundrede og halvfjers gange har jeg stillet til start, og et hundrede og otteogtres gange er jeg kommet i mål. En gang på en tusind kilometer mistede jeg lysten på sidste dag, og en gang på en to hundrede kilometer måtte jeg følge Birgit hjem efter at hun var styrtet og brækket kravebenet.
Hvert år, på nær ét, siden 1994, hvor jeg blev medlem, har jeg opnået at blive Superrandonneur mindst én gang. Jeg vil her opsummere, hvad det er blevet til i de tyve år det har taget at runde de 75000 km.
5 x Paris-Brest-Paris
5 x Super Brevet Skandinavia
1 x Millenium
2 x Brevet 1200
9 x Fleche Nordic
54 x 200 km
31 x 300 km
24 x 400 km
24 x 600 km
13 x 1000 km
Alt i alt 76963 km
Det har afstedkommet udmærkelser som Årets rytter i 2004, som jeg er meget taknemlig for, én gang International Superrandonneur på 1200 km, 24 gange Superrandonneur og fem gange Randonneur 5000.
Men hvad er dette, når man læser om en Tommy Godwin, der kørte godt 75000 miles i 1939-40. Det må siges at være en rigtig randonneur. Men hvem har tiden til det!
Det bliver spændende, og jeg ser frem til at blive overhalet, men af hvem? Min tid som randonneur er nok ved at gå på hæld, men I slipper ikke så let for mig. Det er jo PBP-år, og jeg er prekvalifiseret til årets PBP, så vi må se, hvad der sker i løbet af sæsonen. År 2015 bliver i hvert tilfælde et spændende år.
En Fleche Nordic mere skulle det også gerne blive til, så jeg når den halve snes. Jeg var desværre nødt til at sidde over i 2010, pga dødsfald i familien, ellers havde jeg nået målet på den front.
Desværre har nogle af de gamle kæmper måtte trække sig pga svigtende helbred, eller nogle er ligefrem gået bort. Heldigvis kommer nye til og interessen for langdistance-cykling i vort regi lever videre og udvikles og fornys.
Sluttelig vil jeg sige tak til nuværende arrangører og bestyrelse og ønske dem alt mulig held med deres fortsatte arbejde.
Med venlig hilsen Flemming

Seneste nytAudax Randonneurs Danemark

ARD har 5 arrangører, der har hvert sit faste start/mål sted fordelt forholdsvis jævnt ud over landet. Det er derfor relativt nemt at komme til at køre breveter.

Webredaktør

Mail: webredaktor@audax-club.dk Webmaster

Bestyrelsen

Mail: bestyrelse@audax-club.dk Bestyrelsen