Harzen Tur-retur
 
Den 12. august går starten til en af årets to danske breveter på 1000 km. Med udgangspunkt i startstedet ved vandrehjemmet på Kærvej i Sønderborg har arrangør Helge Krogh planlagt en rute, der ca. midtvejs rammer Brocken, det højeste punkt i Harzen, hvor man kommer op i mere end 1100 meters højde. Som Helge konstaterer er det at cykle i Harzen det nærmeste man fra Syddanmark kan komme til at køre noget, der minder om et bjerg”.
 
Inspirationen til en 1000 km brevet til Harzen og retur fik Helge efter flere 1000km breveter i Jylland og en tur med de to Randonneurs Lars Jalbo og Arne Brændmose igennem Tyskland i 2014. Turen gik gennem Harzen, hvor de tre kunne konstatere, at det er en udfordring at holde fart og styring på en cykel med 5-6 kg bagage i det stærkt kuperede terræn. Helge var dog ikke mere afskrækket, end at han fandt det naturligt at lade udfordringen indgå i en brevet.
 
Hjemvendt fra turen kom lineal og målebånd frem og det viste sig til Helges glæde muligt at lave turen en tur fra Sønderborg. For som han bemærker er det almindeligt at tage bilen til Harzen, for at cykle, men en Randonneur cykler da til Harzen. Og retur.
 
Samlet byder turen deltagerne på 1010 km og 7000 højdemeter, hvoraf de fleste naturligvis ligger i Harzen-området.
 
Etapen fra Sønderborg til Brocken er 530 km, her skal deltageren være opmærksomme på færgeoverfarten over Elben efter 180km. Første overfart afgår 05.15 om morgenen, så man kan tage det roligt på natturen ned gennem Schleswig-Holstein.
 
Etapen fra Brocken til Sønderborg er 480km, her skal deltageren indstille sig på at cykle igennem Hamborg. Ved at planlægge med en overnatning syd for Hamborg, vil de fleste kunne passere Hamborg i dagslys.
 
Brevetdeltagerne er selv ansvarlige for at organisere overnatning og bagagetransport på turen. Som randonneur af den gamle skole ser Helge helst at deltagerne kører "klassisk" og selv transporterer skiftetøj mm. under turen, men følgebiler vil blive accepteret, og skal ikke tilmeldes. Frister det med lidt assistance kan du følge med her.
 
I forhold til det praktiske fremhæver Helge de gode muligheder for overnatninger langs ruten. Det er dog værd at bemærke, at nogle tyske delstater fortsat har skoleferie i midten af august, så hvis man har en idé om hvor lange etaper man ønsker at køre, kan det være fornuftigt at booke hjemmefra. En hurtig søgning viser, at en overnatning inklusiv morgenmad mange steder langs ruten kan fås for 250-350 kr.
 
Turen har ikke tidligere været kørt som brevet, men som arrangør håber Helge at samle en pæn gruppe randonneurs med mod på udfordringen til denne første udgave med start i Sønderborg kl. 21.00 den 12. august.
 
Vel mødt!

Seneste nytAudax Randonneurs Danemark

ARD har 5 arrangører, der har hvert sit faste start/mål sted fordelt forholdsvis jævnt ud over landet. Det er derfor relativt nemt at komme til at køre breveter.

Webredaktør

Mail: webredaktor@audax-club.dk Webmaster

Bestyrelsen

Mail: bestyrelse@audax-club.dk Bestyrelsen